Utorak, 16 Aprila, 2024

Preminuo dječak Harun Handžić (6) koji se liječio od teške bolesti u Turskoj

Najčitanije objave

Danas je cijela bosanskohercegovačka javnost potresena viješću o preranoj smrti dječaka Haruna Handžića u njegovoj šestoj godini.

Cjelokupna bh. javnost, zajedno s mnogim poznatim ličnostima, dijelila je apel da se dječaku Harunu obezbijedi potrebna krv. Među mnogima koji su se odazvali ovom apelu bio je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine te turskog Fenerbahčea, Edin Džeko, koji je pozvao turski narod da pomogne dječaku iz BiH.

Ove tužne vijesti danas je na svojoj Facebook stranici objavio hafiz Nedim Botić.

-U ovom ramazanu, vratio se dragom Allahu jedan dječak. Imao je šest godina. I bio je iskušan teškom bolešću. Sutra će mu se u Visokom u 15 sati klanjati dženaza. Ko mogne da ode, veliki sevap je. Džennetska ptica, to je Harun. Melek koji je hodio dunjalukom. Volio bih da kažem nešto utješno, ali evo suza mi krenula kad sam vidio osmrtnicu. Sjetimo se u dovama Harunove porodice, mame i babe, i cijele familije da im Allah podari snage i sabura u ovim teškim momentima. Najteže iskušenje za roditelja je gubitak djeteta. I tu su riječi sitne, nema snage insan šta ni da kaže. Osim da će Allah utjehu dati. I da će roditelji svoga dječaka opet sresti, u baštama vječnim, a on zdrav, nasmijan, nikad više bolestan. Dragi Harune, Allahova milost neka te prati. Nismo te mnogi od nas ni znali, a zavoljeli smo te – navodi se u objavi.

Dženaza namaz će se klanjati 1. aprila (ponedjeljak) u 15:00 sati, na Gradskom groblju u Visokom, gdje će se i ukopati.

Podsjećamo, maleni Harun se liječio u Turskoj, u istanbulskoj klinici Koc, te mu je hitno bila potrebna krv A pozitivna.

Cjelokupna bh. javnost, kao i brojne poznate ličnosti dijelile su apel da bi se dječaku Harunu obezbijedila potrebna krv. Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i turskog Fenerbahčea Edin Džeko bio je jedna od poznatih ličnosti koja je pozvala turski narod da pomognu dječaku iz BiH Harunu Handžiću.

Najnovije objave