Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Preminuo Aki Rahimovski. Nedavno je prebolio koronu, a ugrađeno mu je bilo i šest stentova na srce

Najčitanije objave

Popularni hrvatski muzičar Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini, potvrdio je za hrvatske medije njegov menadžer Damir Osredečki.

“Akiju je jutros naglo pozlilo, odmah su ga odvezli u bolnicu u Novom Mestu, gdje je živio sa suprugom i dvogodišnjom kćerkicom. Nažalost, ubrzo je preminuo. Ne znamo još točno što se dogodilo, nisu nam rekli, ali pretpostavljamo da je srce u pitanju. Posljednjih se dana dosta loše osjećao. Imao je i problema s kralježnicom, zbog čega je Parni Valjak odgađao koncerte. Osim toga nedavno je prebolio i koronu, a ugrađeno mu je bilo i šest stentova na srce. Sve je to učinilo svoje, nažalost”, kazao je Damir.

Rahimovski se rodio u Nišu 1955. godine. Kao tinejdžer je bio član nekoliko sastava, a 1975. s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem – Husom, Juricom Pađenom, i u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom, osnivaju “Parni valjak”.

Iako je rođen u Nišu, ubrzo se s obitelji preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio glazbeni profesor, sa sedam godina je krenuo u glazbenu školu, odsjek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki Grupa Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Rahimovski je, podsjetimo, 2020. godine treći put postao otac. S 27 godina mlađom Slovenkom Barbarom Vesel dobio je kćerkicu Antoniju.

O Akijevom privatnom životu općenito se znalo vrlo malo. Dva puta se ženio, a iz prvog braka ima sina Kristijana, također poznatog glazbenika. Drugi brak, s tajanstvenom Ingrid, trajao je četrdeset godina te se još do prije par godina pisalo da su sretni zajedno. Zajedno imaju kćer Dinu.

Najnovije objave