Utorak, 16 Jula, 2024

Prelević: Vučić svoj pad više ne može da zaustavi

Najčitanije objave

Poznati srpski advokat Božo Prelević, član Savjeta Skupštine slobodne Srbije (SSS), izjavio je da “ne misli da će vlast pasti u aprilu, ali vjeruje da je ovo početak njenog pada”, koji, kako je ocijenio, ne može da se zaustavi.

“Ovo normalan čovjek više ne može da podnese. Kad Vučić padne, a brzo će teško baš u aprilu, osim ako građanima ne proradi imunitet protiv diktatora vjerujem da će odahnuti i Srbija i region. Jedino kome će to teško pasti su ovi koji su kršili sve zakone, i svjetovne i duhovne, toliko da ne mogu sve ukradeno da ponesu”, rekao je Prelević u intervjuu za novi broj nedjeljnika NIN.

On je rekao da predsjednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić “svoj pad više ne može da zaustavi, u suprotnom ne bi podmićivao glasače s po 100 eura i 20.000 dinara, ne bi zaduživao naše unuke za šaku glasova”.

Prema riječima Prelevića, teško je ne pomisliti da je nekima u opoziciji više stalo da “sapliću one do sebe, nego da se zajednički pobjedi jak i po Srbiju poguban SNS”.

“Kao da je cilj da se bude najjači na opozicionoj sceni, makar i po cijenu da se na njoj ostane sam. Nadam se da to niko ne želi, ali građani spolja stiču takav utisak, jer ne mogu da shvate zašto opozicione grupe koje moraju imati samo jednog protivnika, nemaju jedinstvenu strategiju borbe”, ocijenio je Prelević.

On je naveo i da izlazak SSS iz Ujedinjene Srbije “ne znači da mijenjamo stranu fronta”.

“I dalje smo rame uz rame sa Đilasom, Vukom Jeremićem, s kojim nije bilo nikakvih nesporazuma, Zoranom Lutovcem. S druge strane u vlasti imate koaliciju u kojoj se međusobno optužuju za proizvodnju i promet narkotika, zlostavljanje žena, ubistva i korupciju, a u njoj niko živi ne smije da pisne”, napomenuo je Prelević.

Najnovije objave