Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Predstavljen olimpijski tim BiH za OI u Pekingu

Najčitanije objave

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu idućeg mjeseca, predstavljen je danas u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Sportisti koji će predstaviti BiH u Pekingu su alpski skijaši Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić i Esma Alić, skijaški trkači Strahinja Erić i Sanja Kusmuk, te sankaš Mirza Nikolajev.

Treneri bh. Olimpijskog tima su Johanna Monica Pernilla Tikkanen i Ognjen Dragoljević (alpsko skijanje), Mladen Plakalović i Bojan Minić (skijaško trčanje), te Senad Omanović (sankanje).

Serviser tima je Andrea Peretti, a šef misije Said Fazlagić.

Predsjednik olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić podsjetio je da je današnje okupljanje i promocija bh. olimpijaca svjedočenje da olimpijski duh živi u BiH, što je još značajnije jer se bliži 38. godišnjica održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu 1984.

– Od naših sportista očekujem da će na dostojanstven način predstavljati BiH, a siguran sam da će pokušati ostvariti svoje najbolje rezultate – izjavio je Kvesić.

Sankaš Mirza Nikolajev je veoma ponosan što će nakon dugog niza godine u sankanju predstavljati BiH na najvećem sportskom takmičenju.

– Zadnji put je to učinio Ismar Biogradilić 1998. godine, a sada se nadam da ću ja osvjetlati obraz države i ostvariti dobar rezultat – kazao je sankaš.

Skijaški trkač Strahinja Erić naglašava da je velika stvar predstavljati svoju državu na ovako velikom takmičenju i biti dio olimpijskog tima Bosne i Hercegovine.

– Često ponavljamo da je Olimpijada san svakog sportiste. Nadam se da ćemo se moje kolege i ja pokazati u najboljem svjetlu i dati od sebe i više nego što možemo – rekao je mladi sportista.

Sanja Kumsuk naglašava da su Olimpijske igre kruna karijere svakog sportiste.

– Ovo su moje prve Olimpijske igre, neko ima priliku da ode ponovo, a neko ne. Sigurno je da ću dati sve od sebe da postignem najbolji mogući rezultat – kazala je.

Najmlađa članica bh. olimpijskog tima Esma Alić je također istaknula da je veoma ponosna na učešće na Olimpijadi, te naglasila da će dati sve od sebe u Pekingu.

U olimpijskom timu BiH ponovo se našao alpski skijaš Emir Lokmić, koji je zahvalio svima koji su mu pomogli u ispunjenju norme, te naglasio da je u dobroj formi zbog čega će pokušati upisati dobar rezultat na OI.

(Fena)

Najnovije objave