Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Pozorište mladih Sarajevo: Premijera predstave”Gidionov čvor”

Najčitanije objave

U Pozorištu mladih Sarajevo u srijedu je upriličena premijera koprodukcijske predstave „Gidionov čvor“, u režiji Selme Alispahić. Radi se o novom projektu realizovanom u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja „Intermezzo“. Publika će imati priliku tu predstavu pogledati na repriznim izvođenja već u petak i subotu, 26. i 27. maja.

Rediteljica predstave i glumica Selma Alispahić, povodom premijere predstave rekla je da je predstava ‘Gidionov čvor’ nastala iz duboke ljudske i umjetničke potrebe da se govori o onome o čemu se previše šuti.

Njena partnerica u toj predstavi, glumica Džana Džanić, objašnjavajući zbog čega su se odlučili za taj projekt i taj tekst kaže da ta predstava nema namjeru da podučava.

-Predstava je poziv na buđenje, vapaj, molba i molitva za bolje dane – kazala je.

U predstavi „Gidionov čvor“ igraju Selma Alispahić i Džana Džanić. Muziku za predstavu je radio Zoran Predin, dramaturg predstave je Adnan Lugonić, a za kostimografiju i scenografiju zadužena je Edna Slipčević. Rediteljica predstave je Selma Alispahić.

Karte za reprizna izvođenja su dostupne u prodaji, a prodaja karata se vrši na blagajni Pozorišta mladih Sarajevo svakim radnim dan od 12 do 14 sati, te nedjeljom od 9 do 11 sati. Rezervacije karata su moguće na broj telefona: +387 33 442 572, kao i preko Facebook i Instagram stranice Pozorišta mladih Sarajevo. Rezervisane ulaznice se moraju preuzeti 24 sata prije početka predstave. Sve aktivnosti J.U. MES moguće je pratiti putem Facebook i Instagram profila Festivala MESS, te na web stranici Festivala MESS – saopćio je MESS.

Najnovije objave