Subota, 2 Marta, 2024

POSTAVLJENI LJILJANI NA NSBiH: Ovo je krvlju branjeno!

Najčitanije objave

Ispred zgrade Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu, tokom noći, je postavljena zastava s ljiljanima, na kojoj su napisane sljedeće poruke: “Ovo je krvlju branjeno” i “Životima branjena najčasnija zastava”, natpisi su na zastavi RBiH.

Fotografije je na Facebooku objavio Nihad Aličković iz grupe AntiDayton uz poruku “Imate pozdrav ispred Saveza. Ujutro da ih zastava dočeka ispred Saveza kao što će i na tribinama”.

Naime, naredna domaća utakmica Bosne i Hercegovine u Zenici protiv Portugala donosi određene izmjene. Rukovodioci Saveza su doneli odluku da će na stadionu biti dozvoljeni samo “zastave i ostali navijački rekviziti sa državnim obeležjima Bosne i Hercegovine i Portugala”. Očigledno je da je ova odluka usmjerena na zabranu unošenja zastave Republike Bosne i Hercegovine, koja je međunarodno priznata 1992. godine.

Zastava s ljiljanima je službeni državni simbol međunarodno priznate Republike BiH, koja je bila u upotrebi do 1998. godine i koja se vijorila ispred zgrade UN-a u New Yorku sve do njene povlačenja iz upotrebe.

Najnovije objave