Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Poslušajte novu pjesmu Zdravka Čolića, tekst i muziku pisao Dino Merlin

Najčitanije objave

Zdravko Čolić danas je objavio novu pjesmu “Biraj ti” koja je nastala je u saradnji s Dinom Merlinom, a za koju je spot snimljen u Sarajevu.

“‘Jelo, noćas će k’o nekad moje tijelo da zadrhti, od života ili od smrti, biraj ti…’ Nakon pune dvije godine poklanjam vam pjesmu ‘Biraj ti’. To je samo jedna u nizu premijera koje će biti uvertira u 16. studijski album”, zapisao je na svom zvaničnom Facebook profilu Zdravko Čolić.

Dalje navodi da je “Biraj ti” nostalgična priča o uspomenama i sjećanjima na staru ljubav koja se vraća, a o čijoj sudbini odlučuje ona – Jelena.

“Pjesma je to uz koju će se moći i plakati, i veseliti, ali i lomiti čaše – kako od sreće, tako i od tuge. Tekst i muziku pjesme potpisuje moj prijatelj Sarajlija, glazbeni čarobnjak Dino Merlin. Iza glazbenog aranžmana stoji Marko Stojanović Louis, a spot za pjesmu sniman je pod palicom redatelja Arneja Misirlića. Hvala svim saradnicima i prijateljima koji su učestvovali u stvaranju ovog glazbenog projekta. Pjesma je dostupna na svim streaming platformama te na službenom YouTube profilu. Voli vas vaš Zdravko Čolić”, zapisao je slavni Čola.

Najnovije objave