Utorak, 25 Juna, 2024

Policija u Sarajevu tokom istrage o ubistvu pronašla u stanu oružje i drogu

Najčitanije objave

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistvo koje se dogodilo 20. januara na području općine Novo Sarajevo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) su u petak, na osnovu prikupljenih saznanja i dokaza, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili pretres stana u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo, a kojeg, između ostalog, koristi A. A. rođen 1983. godine iz Sarajeva.

Tom prilikom je u stanu pronađena veća količina oružja, droge i municije, koja je oduzeta, i to: dvije ručne bombe, jedan raketni bacač, devet pušaka, dva pištolja, 1.067 komada metaka raznog kalibra, dva prigušivača, 525 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu “marihuanu”, 40 grama praškaste materije asocira na drogu “kokain”, 370 grama praškaste materije koja asocira na “heroin”, 1.150 grama materije koja asocira na drogu “Spid”, tri digitalne vage, dvije mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

A. A. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa. A.A. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, te će se nad njim tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

Istog dana policijski službenici izvršili su pretres još jednog stana u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji novac je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

Pored A. M. za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim “ubistvo” i za njima je, također, raspisana potraga. Radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku osoba koja se dovode u vezu sa ubistvom K. L., saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Najnovije objave