Subota, 2 Marta, 2024

Policajac ubio ženu u tržnom centru u Tuzli: Novi detalji o tragičnom događaju

Najčitanije objave

Kantonalno tužiteljstvo Tuzlanskog kantona iznijelo je danas novosti o tragičnom događaju u kojem je sinoć na Brčanskoj Malti u Tuzli Amra Kahrimanović (52) ubijena iz vatrenog oružja od strane policajca Elvisa Ćustendila.

“Žrtva nije bila nasumično odabrana; počinitelj je namjerno ciljao na nju. Što se tiče motiva, još je rano za definitivne zaključke. Prikupljaju se određeni iskazi, ali konačna procjena će biti iznesena nakon daljnje istrage. Osumnjičeni policijski službenik nije bio na dužnosti u trenutku zločina, već je trenutno zaposlen u Operativnom centru Uprave policije MUP-a TK. Unutarnja kontrola MUP-a TK također je uključena u istragu te će dostaviti svoj izvještaj”, izjavio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva TK.

Arnautović je dodao da prema preliminarnim informacijama postoji visoka vjerojatnost da je ubistvo počinjeno službenim pištoljem.

Amru Kahrimanović je ubio policajac Elvis Ćustendil, koji je nakon zločina napustio mjesto događaja. Arnautović je istaknuo da je Ćustendil uhapšen unutar desetak minuta u blizini svog mjesta prebivališta, a uhićenje su izvršili pripadnici specijalne policije.
Očajni građani ostavljaju svijeće i cvijeće ispred ugostiteljskog objekta gdje je radila ubijena Amra Kahrimanović.

Podjetimo, Elvis Ćustendil, policajac iz Tuzle hicima iz pištolja usmrtio je suvlasnicu tuzlanskog kafića “Sydney” Amru Kahrimanović. U nju je ispalio više hitaca i Amra Kahrimanović je preminula na licu mjesta.

Ćustendil je potom pobjegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a TK, uhapšen je u blizini zgrade u kojoj je živio. Elvis Ćustendil nije bio na dužnosti kobne noći. U lokal je došao s prijateljima s kojima je pio. Sat prije ubistva desio se incident u lokalu, zbog čega je pozvao policiju jer je jedan od njegovih prijatelja s kojima je sjedio, narušao javni red i mir.

Nakon što je policija izvela problematičnog gosta, Ćustendil i ostatak društva su nastavili piti. Zbog intervencije policije u kafiću, uposlenica je pozvala Kahrimanović da dođe na posao, što je ona i učinila.

Kahrimanović je, kako su naveli očevici, zahtijevala od gostiju da napuste lokal, tražeći da plate šta su popili i da idu. No, Ćustendil, koji je bio česti gost ovog lokala i dolazio tu navodno upravo zbog Amre Kahrimanović, to je odbio. Nakon toga, došlo je do prepirke između nesretne žene i policajca. U jednom trenutku Ćustendil je izvadio pištolj i ispalio više metaka u nesretnu ženu. Kada je vidio šta je uradio pobjegao je iz tržnog centra. Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala.

Navodno je Ćustendil mjesecima dolazio u lokal zbog Kahrimanović, što tvrde brojni svjedoci.

Najnovije objave