Subota, 2 Marta, 2024

Počeo prehrambeni sajam “Jesen u Visokom”

Najčitanije objave

Poljoprivredno prehrambeni sajam “Jesen u Visokom” svoja vrata otvario je po 17. put u srijedu, 4. oktobra, a održava se u Kulturno-sportskom centru “Mladost”. Sajam ima izložbeno prodajni karakter i trajat će tri dana, odnosno do 6. oktobra. Važno je napomenuti da su ulaz i parking prostor za sve posjetioce besplatni.

Sajam je na izložbenoj površini od 1.280 m2 unutar sportske dvorane okupio 70 izlagača iz 20 gradova širom Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da se radi o poljoprivredno-prehrambenoj manifestaciji, pretežno su izloženi domaći proizvodi porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i obrta. Svježe povrće, voće, prerađevine, ljekovito bilje, med i preparati, ukrasno bilje i cvijeće, sirevi i drugi mliječni proizvodi, sokovi te nezaobilazno visočko suho meso.

Za sve zainteresovane, na platou ispred KSC “Mladost”, je izložena poljoprivredna mehanizacija – traktori. Pored PPG-ova na ovogodišnjem sajmu u ulozi sponzora predstavit će se i renomirane domaće kompanije iz prehrambenog sektora.

Svoje učešće na sajmu je uzela i Farma Euro Vitez koja će se predstaviti sa svojim prirodnim sokovima, džemovima i pekmezima, kao i zdravim, sirovim mlijekom.

Najnovije objave