Utorak, 16 Aprila, 2024

Plenković, Leyen i Rutte danas u službenoj posjeti BiH

Najčitanije objave

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, zajedno sa nizozemskim premijerom Markom Rutteom i hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković dočekao je sinoć na sarajevskom aerodromu Von der Leyen i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Nizozemski premijer je u našu zemlju stigao u pratnji ambasadora Nizozemske u BiH Henka van den Doola, a u sklopu posjete je posjetio Memorijalni centar Srebrenica, gdje je položio cvijeće i poklonio se žrtvama.

Kako je ranije najavljeno, planiran je sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto, te Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine BiH.

Planirano je da se Von der Leyen također sastane sa predstavnicima civilnog društva.

Leyen, Plenković i Rute će posjetu početi sastankom sa predsjedavajućim Željkom Komšićem i članovima Predsjedništva BIH Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović. Susret bi trebao početi u 8:45 sati u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Potom će biti održan sastanak sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto. Termin za footografe je predviđen u 9:40 sati, a pet minuta kasnije počinje susret delegacije Vijeća ministara BiH i predsjednice Evropske komisije von der Leyen, Plenkovića i Ruttea.

U 11:50 sati će biti održana zajednička konferencija za medije.

Najnovije objave