Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Održana radionica škole fudbala Academica “Uči. Pripremi. Pobjedi.”

Najčitanije objave

Treća radionica zdrave prehrane pod nazivom “Uči. Pripremi. Pobjedi.” čiji je inicijator i organizator škola fudbala Academica i ove godine uspješno je realizirana. Bitnost edukacije djece u oblasti ishrane, posebno djece sportista prepoznala je ponovo kompanija dm drogerie markt, koja se pobrinula da ova interaktivna radionica bude zanimljiva djeci i prilagođena njihovom uzrastu.

Ove godine zadatak je bio “sladak”, pa su dječaci, članovi škole fudbala Academica, trebali da nauče da pripreme zdravi slatki kolač koristeći pažljivo odabrane dmBIO namirnice.

U svijet zdrave prehrane uputile su ih dvije specijalistkinje nutricionizma, dr. Sanita Maleškić Kapo i mr. ph. Emina Maleškić, koje su naglasile da je balansirana i pravilna ishrana neodvojiv faktor zdravog načina življenja.
Iz dm-a su istakli da su kompanija koja će uvijek nesebično podržavati sport, djecu i zdrave životne navike, te da je njihov asortiman drugačiji i bogatijih od ostalih i prilagođen svojim konzumentima.
Da bi sve izgledalo ovako veličanstveno pobrinuli se se Hotel Hollywood i Hotel Hills. Radionica je imala i takmičarski karakter, te su se dječaci nadmetali čiji će kolačići biti ukusniji i ljepše servirani. Još jednu nagradu ovim vrijednim polaznicima Academice obezbijedio je Hotel Hollywood i organizirao im sat uzbudljvog druženja u kuglani.
I na kraju, bez ideje i inicijative koja dolazi od strane Academice i suosnivača Emira Kurtića, ovaj projekat ne bi ugledao svijetlo dana. Iz Academice poručuju da je upravo hrana osnovni izvor energije i jedan od faktora koji utiča na uspješno razvijanje u toku bavljenja sportom.
“Ovo su bitne godine za razvoj svijesti kod djece i momenat u kojem se ugrađuju i razvijaju zdrave navike života. I dalje ćemo insisitrati da, osim zalaganja na terenu i želje za pobjedom, probudimo u našoj djeci i želju za ispravnom ishranom”, kazao je Emir Kurtić, CEO škole fudbala Academica.

Najnovije objave