Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Novinar pitao Bidena je li ‘psihički sposoban‘

Najčitanije objave

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da “nema pojma” zašto ga sve veći broj birača smatra mentalno nesposobnim, nakon što je novo istraživanje pokazalo da velik dio ispitanika sumnja u njegove intelektualne sposobnosti.

Predsjednik je upitan o njegovoj lucidnosti tokom konferencije za novinare, a novinar Newsmaxa James Rosen postavio je pažljivo sročeno pitanje o anketi provedenoj tokom vikenda.

“Želio bih pokrenuti delikatnu temu, ali uz najveće poštovanje prema vašim životnim postignućima i visokoj funkciji koju obnašate”, rekao je Rosen. “Anketa koju je jutros objavio Politico-Morning Consult pokazala je da se 49 posto registriranih birača ne slaže s izjavom ‘Joe Biden je psihički sposoban’.”

Novinar je dodao da “čak ni većina demokrata koji su odgovorili nije snažno potvrdila tu izjavu”, na što je Biden odgovorio: “Pustit ću vas da svi donesete prosudbu jesu li tačni”. Rosen je, međutim, nastavio pritiskati, pitajući zašto su “tako veliki segmenti američkog biračkog tijela gajili tako duboku zabrinutost za njegovu kognitivnu sposobnost”.
Biden je kratko odgovorio: “Nemam pojma.”

Najnovije objave