Petak, 14 Juna, 2024

Njemački investitori napuštaju Dodikovu televiziju

Najčitanije objave

Berlinska kompnija “Foundcenter Investment GmbH” povukla se iz projekta čiji je cilj bio stvoriti regionalnu televiziju UNA. Njemački ulagači bili su većinski vlasnici firme “Una World Network”, no sada je kao jedini vlasnik ostala kompanija “Infinity Media Banjaluka”, koja se povezuje s Dodikom, doznaje portal Capital, a prenosi portal Buka.

Pokretanje televizije Una najavljeno je na Weekend Media Festivalu u Rovinju, a započelo je krajem prošle godine. Kako bi televizija počela s radom, u Banjoj Luci je osnovano više firmi, među kojima je i “Una World Network”, čiji su osnivači bili “Infinity Media” s 20 posto udjela i “Foundcenter Investment GmbH” s 80 posto.

Trebali su se baviti proizvodnjom filmova, videofilmova i televizijskog programa. Idejni pokretač projekta bio je Dejan Jocić, ujedno predsjednik Upravnog odbora, dok je pokretač spomenuta berlinska tvrtka.

Međutim, regionalni portal navodi da u Registru poslovnih subjekata RS uz televiziju Una više nema njemačkih ulagača i Jocića. Zastupnik je sada Srđan Praštalo, a vlasnik “Infinity Media”, koja je dio “Infinity International Groupa” i koja se povezuje s obitelji srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Najnovije objave