Subota, 2 Marta, 2024

NEWSWEEK: Putin je na samrti, pripremljen je njegov dvojnik, ali ima problema…

Najčitanije objave

Tajanstvenost koja okružuje Vladimira Putina pokrenula je brojne dezinformacije o stanju njegova zdravlja, kao i o njegovim dvojnicima koji su navodno angažirani kako bi ga zaštitili.

Navodno mu se zdravlje u posljednje vrijeme znatno pogoršalo, a ovaj tjedan opet kruže tvrdnje da je Putin na samrti te da koristi dvojnike kako bi prikrio svoju bolest.

Na nekoliko uglednih internetskih stranica su se pojavili naslovi u kojima piše da je Putinov liječnik predvidio njegovu neizbježnu smrt zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Telegram kanal ‘General SVR‘ objavio je više priča o Putinovom zdravlju i njegovoj vlasti, a te su tvrdnje često pripisivali anonimnim izvorima bez provjerenih informacija.

– Postoji mišljenje da bi neko vrijeme bilo moguće koristiti dvojnika za Putina nakon smrti pravog Putina ili njegovog svrgavanja s vlasti. Gotovo svi zainteresirani su se spremni okupiti oko dvojnika kojeg se može kontrolirati – jedini je problem tko će kontrolirati dvojnika. Za to je potrebno međusobno povjerenje koje ne postoji, objavio je kanal General SVR, prenosi Newsweek.

Tvrdi se i da je Putinov uži krug pokušao stvoriti konsenzus oko ideje nastavka Putinovog režima i nakon Putina, spekulirajući o tome da se tajnik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev priprema za mjesto čelnika.

U kasnijoj objavi na kanalu General SVR kaže se da je Putinova želja da njegovu dužnost preuzme premijer Mihail Mišustin, no Patruševa favoriziraju drugi ruski visoki dužnosnici.

Najnovije objave