Subota, 2 Marta, 2024

New York se polije poplave guši u smeću

Najčitanije objave

Rekordne količine kiše poplavile su kanalizacijski sustav New Yorka u petak pri čemu se bujica vode slila kroz ulice, podrume, škole, podzemne željeznice i paralizirale promet u najvećem američkom gradu.

Razina vode na kolnicima rasla je munjevitom brzinom i zatekla nespremne putnike u jutarnjoj špici u petak. Hitne službe imale su pune ruke posla. Izvlačili su ljude iz zaglavljenih automobila i podruma.

U newyorškoj međunarodnoj zračnoj luci John F. Kennedy palo je više kiše (20 centimetara) u jednom danu nego ikad prije, otkako postoje mjerenja.

U samo tri sata na Brooklyn se sručila količina oborina koja inače padne u mjesec dana.

Videozapisi na društvenim mrežama prikazuju nezapamćene scene na ulicama Brooklyna. Automobili plutaju u vodi koja seže do koljena u četvrti Sunset Park. Snimke također prikazuju kako voda šiklja kroz autobus pun putnika u brooklynskoj četvrti Bensonhurst.

Glavne prometnice Velike jabuke nisu prošle ništa bolje, budući da su se autocesta Brooklyn-Queens, autocesta Belt Parkway i autocesta Prospect Park sve pretvorile u rijeke pune djelomično poplavljenih automobila zarobljenih u prometu.

Brooklyn i Queens najteže su pogođeni olujom, rekao je meteorolog Brian Mastro iz Fox Weathera.

Najnovije objave