Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Napretkov svečani božićni koncert u Narodnom pozorištu

Najčitanije objave

redišnji događaj tradicionalne manifestacije Napretkovi božićni dani 2021. je Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu s početkom u 20.00 sati, najavili su iz HKD Napredak.

Na koncertu će nastupiti Sarajevska filharmonija, Kristina Kolar, sopran i hrvatska nacionalna operna prvakinja, ali i ovogodišnja dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u operi u ženskoj ulozi, te Robert Kolar, bariton i prvak Opere HNK I. pl. Zajc u Rijeci, a sve pod dirigentskom palicom maestra Roberta Homena.

Bit će izvedene neke od najljepših uvertira, arija i dueta iz pera skladatelja poput Giuseppea Verdija, Pietra Mascagnija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioacchina Rossinija kao i predivni aranžmani božićnih pjesama poput “O holy night” i “White Christmas”, ali i brojne druge, koje će priuštiti prisutnima predivnu noć i probuditi lijepe emocije u susret najsvjetlijem i najsvetijem katoličkom blagdanu Božiću.

U saopćenju se navodi da publika koja bude prisustvovala koncertu treba predočiti potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju bolesti COVID-19 u proteklih šest mjeseci ili negativni antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, ali i zbog ograničenog broja mjesta potvrditi svoj dolazak na broj telefona 033 668 512 ili e-mail: info@hkdnapredak.com.

Najnovije objave