Srijeda, 24 Jula, 2024

Napad na zgradu Vlade u Harkovu, u eksploziji povrijeđeno šest osoba

Najčitanije objave

Najmanje šest osoba je povrijeđeno, uključujući jedno dijete, u eksploziji u drugom najvećem ukrajinskom gradu, Harkovu, saopštila je ukrajinska Državna služba za vanredne situacije na mreži Telegram.

Eksplozija je uništila zgradu vlade, prema video snimcima incidenta koje su objavili ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova i zvaničnici ukrajinske vlade. Snimci su objavljeni na društvenim mrežama u utorak rano po lokalnom vremenu i potvrdio ih je CNN.
“Rusija vodi rat kršeći međunarodno humanitarno pravo. Ubija civile, uništava civilnu infrastrukturu. Glavni cilj Rusije su veliki gradovi koje gađaju svojim projektilima“, tvitovalo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak, podijelivši video koji pokazuje nešto što izgleda kao raketni napad na zgradu regionalne državne administracije u Harkovu.

Odvojeni video koji je postavio ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, pokazuje posljedice navodnog udara, uključujući unutrašnjost zgrade koja je pretvorena u ruševine.

U zgradi Područne državne uprave nalaze se kancelarije lokalne samouprave. Zgrada se nalazi na Trgu slobode — glavnom trgu Harkova.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, takođe je podijelio video na svom zvaničnom Telegram nalogu na kome se vidi Trg slobode. Na snimku se vidi mjesto eksplozije i ruševine na tlu gdje je nekada stajala zgrada regionalne državne administracije Harkova.

Najnovije objave