Utorak, 25 Juna, 2024

Najvažnije poslovne vijesti za juni 2024.

Najčitanije objave

1. Amazonovo širenje u Indiji

Unatoč neuspjehu u dogovoru s Future Groupom, Amazon planira investirati dodatnih 15 milijardi dolara u Indiju do 2030. godine, čime će ukupna ulaganja doseći 26 milijardi dolara. Ovaj potez naglašava Amazonovu agresivnu strategiju rasta na indijskom tržištu.

Izvor: Business Today

2. Googleova inicijativa za kanadske vijesti

Google je potpisao ugovor za distribuciju 100 milijuna dolara kanadskim novinskim kompanijama. Ova inicijativa ima za cilj podržati lokalno novinarstvo i osigurati održivu budućnost za novinske organizacije u Kanadi.

Izvor: BNN Bloomberg

3. Nvidia prelazi vrijednost od tri bilijuna dolara

Nvidia je prešla tržišnu vrijednost od 3 bilijuna dolara, pretekavši Apple. Ova prekretnica odražava značajan rast i utjecaj Nvidie u tehnološkoj industriji, posebno u AI i gaming tehnologijama.

Izvor: BNN Bloomberg

4. Walmartova dobit u E-commerceu

Walmart očekuje da će njegov e-commerce poslovanje u SAD-u postati profitabilno unutar sljedeće dvije godine. Ovaj razvoj ističe Walmartove napore u natjecanju s Amazonom i drugim e-commerce gigantima.

Izvor: BNN Bloomberg

5. Scotiabankovi planovi za rast u Meksiku

Unatoč političkoj nesigurnosti, Scotiabank ostaje optimističan u vezi s rastom u Meksiku. Banka planira proširiti svoje operacije i iskoristiti ekonomski potencijal regije.

Izvor: BNN Bloomberg

6. Appleove inovacije u AI

Na nedavnoj konferenciji za razvojne programere, Apple je predstavio nove AI funkcije koje poboljšavaju korisničko iskustvo na svim uređajima. Ovo označava značajan ulazak Applea u AI prostor, pozicionirajući ga kao ključnog igrača u budućnosti tehnologije.

Izvor: eNCA

7. Priljev sredstava na indijskom tržištu

Uoči izbornih rezultata, indijski dionički uzajamni fondovi zabilježili su rekordan priljev od 34.697 crore rupija u svibnju. Ovaj porast ukazuje na snažno povjerenje investitora i optimizam u vezi s indijskom ekonomskom budućnosti.

Izvor: Business Standard

8. Transnet i izvješće Svjetske banke

Transnet, južnoafrička državna tvrtka za luke i logistiku, kritizirala je izvješće Svjetske banke o performansama luka, braneći svoje operacije i buduće planove za poboljšanje.

Izvor: eNCA

9. Poplave u Western Capeu

Žrtve poplava u Western Capeu, Južna Afrika, pozivaju na bolje životne uvjete i rješenja za stanovanje nakon nedavnih teških poplava. Ova situacija potaknula je rasprave o upravljanju infrastrukturom i odgovornosti vlade.

Izvor: eNCA

10. Završni svemirski let Virgin Galactica

Virgin Galactic završio je svoj posljednji svemirski let prije planirane dvogodišnje pauze. Ova misija označava značajnu prekretnicu u industriji komercijalnih svemirskih letova i postavlja temelje za buduće razvojne projekte.

Izvor: eNCA

Najnovije objave