Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Na prestižnom njemačkom sajmu PROWEIN 2023 zajedno izlažu deset bh. vinarija

Najčitanije objave

U Dizeldorfu je svečano otvoren najprestižniji sajam vina i alkoholnih pića na svijetu PROWEIN 2023, na kojem izlažu i bh. proizvođači.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine već šesti put organizira zajednički nastup bh. kompanija na ovom sajmu. Ove godine u Dizeldorfu na zajedničkom štandu nastupa deset bh. kompanija i to: Agrodestil d.o.o., Vinarija Čitluk d.d., Vinarija Domanica d.o.o., Hepok d.o.o. Mostar, Vinarija Majić, Podrumi Andrija d.o.o., Vinarija obitelji Škegro, Vinarija Fazan d.o.o., Podrumi Vukoje 1982. i Podrum manastira Tvrdoš.

PROWEIN je jedna od najvećih i najznačajnijih specijaliziranih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam posjeti više od 62 hiljade posjetilaca iz 140 zemalja, od čega su 94 posto stučni posjetioci, koji imaju priliku da se upoznaju s proizvodnim programom više od 7.000 izlagača iz 65 zemalja.

I ove godine se očekuju velika posjećenost i uspješni rezultati za naše izlagače koji su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda.

Sajam traje do 21. marta.

Najnovije objave