Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Na adrese građana došlo uznemirujuće saopćenje od BNV: 2. i 3. maja doći do nemira od strane ekstremista…

Najčitanije objave

Uznemirujuće saopćenje stiglo je na adrese građana Bosne i Hercegovine putem maila i Vibera, potpisano od strane Bosansko/Bosnjačkog Narodnog Vijeća. U svjetlu najava mogućih nemira i napada na kontrolne i borbeni položaje, Vijeće ističe važnost očuvanja mira i stabilnosti u zemlji. Saopćenje poziva građane na zajedničku odgovornost i angažman kako bi se spriječili sukobi te naglašava neprihvatljivost secesije i potrebu zaštite imovine građana prema međunarodnim zakonima. Saopćenje prenosimo u potpunosti:

U povodu najava da će 02. i 03. maja 2024. godine od strane ekstremista doći do nemira, napada na povratnike, pokusaja uspostavlianja kontrolnih i borbenih položaja na međuentitetskim linijama Bosansko/Bošnjačko Narodno Vijeće izdaje
slijedeće,

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Svaki pa i najmanji eksces može prouzrokovati nesagledive posljedice po građane Bosne i Hercegovine i regiona. Ministarstva unutrašnjih poslova oba entiteta dužna su na području svog djelovanja da spriječe bilo kakve eventualne sukobe i osiguraju javni red i mir u entitetima na cijelom prostoru BiH, zaštite građane i imovinu i osiguraju nesmetan protok ljudi i roba.

Secesija nije moguća i značit će državni udar, a po automatizmu to podrazumijeva
povrat Ustava Republike Bosne i Hercegovine. Ukoliko se neko od ekstremista ipak usudi da ovori ovu Pandorinu kutiju, neka zna da građani, patriote, neće stajati po strani i čekati da se desi novi genocid!

U skladu sa općim stanjem u državi, građani se ne mogu pouzdati u institucije u kojima predominantno rukovode potomci nekadašnjih ratnih zločinaca.

Zato, pozivamo sve bosanske patriote, da na svaki mogući način spriječe divljanje, krađe, napade na građane, institucije i pojedince. Pripadnike i uposlenike svih agencija na nivou BiH iz reda ostala dva naroda, uključujucći i Oružane snage BiH upozoravamo da dobro obrate pažnju na sopstvenu odgovornost ukoliko se ponovi scenarij iz aprila 1992. godine kada je došlo do podjele MUP-a R BiH, i drugih ministarstava, otimačina i uništavanje društvene imovine. Savjesni i patriotski opredjeljeni građani neće dopustiti takva ponašanja!

Ne oslanjamo se na međunarodne snage, jer smo već jednom taj scenarij prošli, a namjere da te snage budu upotrebljene da uspostave liniju razdvajanja medu entitetima po Kiparskom scenariju su nedopustive!

Sarajevo, 24. april 2024. godine

S poštovanjem,
Bosansko/Bošnjačko Narodno Vijeće

Najnovije objave