Petak, 14 Juna, 2024

Mladog rekreativca ubio medvjed u Italiji

Najčitanije objave

Dvadesetšestogodišnji mladić pronađen je mrtav u blizini šumske staze u sjevernoj talijanskoj pokrajini Trento, gdje ga je napao i ubio medvjed, objavile su vlasti u Italiji kasno u petak – piše Dnevnik.hr.

Uzrok smrti mladića iz Trenta utvrđen je nakon provedene obdukcije, rekle su vlasti. Muškarčevo tijelo pronađeno je u četvrtak blizu šumske staze za rekreaciju u dolini Val di Sole, popularnom odredištu izletnika i turista.

Vlasti su odmah posumnjale na napad medvjeda s obzirom na vrstu ozljeda, koje uključuju duboke porezotine na tijelu i licu, ugrize i duboku ranu na trbuhu.

Medvjed sada mora biti pronađen i usmrćen “kako bi se zajamčila javna sigurnost”, rekao je predsjednik Autonomne pokrajine Trento Mario Fugatti na sastanku odbora za javni red i sigurnost u petak.

Sve “problematične” životinje trebaju biti ustrijeljene, dodao je. Otprilike 100 medvjeda živi u planinskom i šumskom području na sjeveru Italije, gdje ih se u posljednje vrijeme sve češće viđa.

Prema podacima pokrajine, njihov broj se povećava. Desetak novih medvjeda je 1999. godine dovedeno u to područje iz Slovenije u sklopu projekta Europske unije “Life Ursus” kako bi se vrstu zaštitilo od izumiranja.

Prvotno je zamišljena populacija od 50 životinja, a Fugatti kaže da se sada valja uhvatiti u koštac s “viškom”.

Najnovije objave