Utorak, 5 Marta, 2024

Mladi Srbin iz Beograda i Srbin sa sjevera Kosova očitali bukvicu Vučiću

Najčitanije objave

Otpor Aleksandru Vučiću i njegovoj strahovladi postaje sve izraženiji u Srbiji. Protiv njega se dižu mali poput poput Pavla Grbovića, lidera Pokreta slobodnih građana. Grbović nije prestravio ni fizički napad koji je pretrpio zbog hrabrih kritika upućenih Vučiću.

Grbović ističe da je Vučić lagao kosovske Srbe obećavajući povratak vojske na Kosovo, i ističe da je to nemoguće, jer bi takav korak značio otvoreni sukob s NATO snagama. Pitanje odgovornosti vlasti za ovo što se dogodilo i za sve odluke donesene u vezi s Kosovom postaje sve prisutnije, isto kao i pitanje dubokih veza vlasti u Srbiji s kriminalom.

Na dan Parlamentarnih izbora održanih u Srbiji 3. aprila 2022. godine, Grbović je postao meta napada grupe aktivista iz Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS). Grbović je hrabro otkrio da pripadnici vladajuće stranke koriste paralelne spiskove i varaju s izbornim listićima. Nakon ovih razotkrivanja, desetorica napadača su nasrnula na njega, ali to ga nije zaustavilo u njegovoj borbi za istinu i pravdu.

Također, glas se digao i sa sjevera Kosova, gdje jedan Srbin izražava molbu prema Vučiću da prestane pružati “pomoć” Srbima na Kosovu i ostavi ih na miru. Ovaj sugovornik također ističe da se osjeća sigurnijim na Kosovu nego u samoj Srbiji. Njegove riječi ukazuju na sve dublju podjeljenost i nezadovoljstvo među Srbima, kako na Kosovu tako i u samoj Srbiji, u svjetlu rastuće političke napetosti i borbe za demokratiju.

Najnovije objave