Utorak, 16 Aprila, 2024

Mlada njemačka odvjetnica bacila tek rođenu bebu kroz prozor: ‘I prije poroda je znala da će ubiti svoje dijete’

Najčitanije objave

Odvjetnici Katarini J. (28) iz njemačkog grada Laufen prijeti doživotni zatvor nakon što je kroz prozor bacila svoju tek rođenu bebu, piše njemački Bild. Majka je uhićena 12. rujna odmah nakon što je malena djevojčica pronađena s razbijenom lubanjom ispred stambene zgrade u Laufenu. Žena je navodno skrivala trudnoću i rodila sama, kod kuće.

Novorođena djevojčica je pri padu s visine od 3,70 metara zadobila traumatsku ozljedu mozga i preminula na licu mjesta. Katarina J. je nakon toga navodno nazvala Hitnu i rekla da joj je dijete ispalo iz ruku.

Tužiteljica Mareike Hafendorfer u optužnici je opisala užasavajuće detalje zločina. “Optužena nije bila spremna svoje životne planove, posebno svoje profesionalno napredovanje, staviti na čekanje zbog djeteta. Katarina J. već je prije poroda donijela odluku da će ubiti svoje dijete”, navodi se u optužnici.

Katarina J. studirala je pravo, ali je pala na završnom ispitu te je tek iz drugog pokušaja, uz izvanredan studij, uspjela postati odvjetnica. Nakon stažiranja bila je zaposlena u pravnoj službi, a prije uhićenja je radila u leasing kući.

Umirovljenica iz susjedstva za Bild je ispričala da se Katarinino ponašanje promijenilo posljednjih mjeseci.”Niko nije primijetio da je žena trudna. Na kraju se promijenila i prestala razgovarati s nama. Mislili smo da je pod stresom na poslu”, ispričala je.

Katarinin odvjetnik Malte Hoh na sudu je tvrdio da je optužnica protiv njegove klijentice preuveličana i da mlada odvjetnica nije ni znala da je trudna. “Moja klijentica nije znala da je trudna. Kada je rodila i uzela svoju krvavu bebu u ruke, bila je u izuzetnoj psihički teškoj situaciji”, kazao je odvjetnik optužene žene.

Najnovije objave