Utorak, 16 Aprila, 2024

MISTERIJA UŽASA U NOVOM SADU: Lav i Martina P. S. ubili svoju djecu – Inspektore i dalje zbunjuje jedna ključna stvar

Najčitanije objave

Užasna tragedija koja je potresla javnost, ubistvo dvoje malene djece od strane Lav-a i Martine P. S., koje je zatim pratilo njihovo samoubistvo skokom sa solitera, i dalje ostaje nerazjašnjena i intrigira mnoge.

Polako izlaze na vidjelo rezultati obdukcije, pružajući informacije o načinu na koji su djeca umrla i o sadržaju krvi supružnika. Međutim, osnovna stvar u istrazi, motiv, i dalje ostaje nepoznanica. Zločin se dogodio 1. marta kada su Lav i Martina skočili sa 17. sprata solitera, a njihovo mrtvo djecu ostavili u kući u Petrovaradinu, gdje su živjeli kao podstanari.

Iako uzrok smrti djece nije bio poznat odmah, sumnje su se brzo usmjerile prema roditeljima, koje su komšije opisivale kao čudne i povučene. Detalji o privatnom životu para ukazivali su na izolaciju i problematične odnose s porodicom. Martinina rođaka je javno krivila njenog supruga, Lava, tvrdeći da ga je on navodno prisilio na ovaj korak.

Toksičološki nalazi obdukcije djece su pokazali prisustvo etanola u njihovim tijelima, uz još neke supstance, no još se ne može sa sigurnošću utvrditi koji je tačno uzrok smrti. Također, istražitelji su otkrili da nije bilo “trećeg lica” u ovom zločinu, ali da se i dalje istražuje ko je od supružnika odgovoran za tragediju. Postoje indicije koje upućuju na moguću pripadnost sekti kao motiv, što se također ispituje.

Jedan trag o mogućem motivu ubistva i samoubistva vodi ka pripadnosti nekoj sekti što se i dalje utvrđuje. Klupko jezivog zločina polako se odmotava a kako se saznaje, Lav i Martina su sve detaljno isplanirali tako da sve liči na scenario za neki horor film a dokazi se kriju u kompjuteru i telefonima osumnjičenih, koji su takođe obuhvaćeni veštačenjem.

“Proverom kompjutera i telefona Lava i Martine došli smo do uznemirujućih rezultata. Istorija pretrage po internetu pokazala je da su danima prije tragedije pretraživali kojim supstancama se može neko otrovati i kako se to može uraditi, a “guglali” su i “visoke zgrade u Novom Sadu” vjerovatno planirajući sa koje će skočiti. Ti podaci navode na zaključak da je sve unaprijed planirano ali i tu moramo imati zadršku, jer ne možemo dokazati da li je samo jedno krivo za tragediju ili su počinioci oba roditelja”, ističe izvor iz tužilaštva.

Prema njegovim riječima, vještačenje kompjutera i telefona se nastavlja kako bi se utvrdilo da li je za ovaj zločin odgovorna ideologija neke sekte. “Utvrđuje se da li je neki koncept sekte uticao na ovako strašan zločin i tragediju i da li ima, u žargonu, “sektaških elemenata” zločina. Tome se pristupa veoma ozbiljno i u saradnji sa konsultantima i ekspertima na tu temu tako da ne bi dolazilo do uznemirenja javnosti do kraja istrage neće se precizno znati da li postoji i takvo nešto”, objašnjava sagovornik.

Na zidovima njihovog doma pronađeni su egipatski simboli, što ukazuje na interesovanje za zagrobni život. Martina je sahranjena u Bačkom Petrovcu u prisustvu rodbine, dok je Lav sahranjen u Beogradu, ali na njegovom pogrebu gotovo niko nije bio prisutan.

Iako su tragovi zločina polako otkriveni kroz analizu kompjutera i telefona supružnika, puna istina još uvijek ostaje nedokučena, ostavljajući javnost u šoku i sa mnogo neodgovorenih pitanja.

 

 

Najnovije objave