Utorak, 16 Jula, 2024

MISTERIJA: Stotine ptica u Meksiku u trenutku pale s neba. Monge ostale ležati mrtve

Najčitanije objave

Zastrašujući proizor snimila je prije sedam dana nadzorna kamera u saveznoj meksičkoj državi Chihuahua, u gradu Cuauhtémoc.Stotine i stotine ptica odjednom je palo s neba, da bi mnoge od njih ostale mrtve ležati na tlu.

Prizor je zaista do sada neviđen, a o njemu su izvijestili brojni utjecajni svjetski mediji poput Guardiana. Uzrok zbog kojeg je ogromno jato ptica palo na tlo nije poznat. Nagađa se da bi uzrok mogle biti ptice grabljivice koje su napale jato.

Videozapisi i fotografije s lica mjesta pokazuju da su u pitanju crne ptice sa žutim glavama, a navodi se da je riječ o pticama selicama, koje su sa sjevera Meksika letjele južno, u toplije krajeve.

Lokalni medij El Heraldo de Chihuahua, koji je prvi izvijestio o ovom fenomenu, navodi tvrdnje veterinara da je do ovakvog slučaja moglo doći i zbog velike zagađenosti zraka. Druga pak teza kaže da su ptice odmarale na nekom od električnih vodova i da ih je zapravo oborila struja. Teoretičari zavjere na društvenim mrežama odmah su “shvatili” da je riječ o posljedici uvođenja 5G tehnologije.

Dr Richard Broughton, ekolog iz britanskog centra za ekologija i hidrologiju, kaže da sa 99 posto sigurnosti može zaključiti da su ptice s neba pale jer su bile u bijegu pred predatorom.

Najnovije objave