Utorak, 16 Jula, 2024

Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ privukla brojne domaće i strane goste

Najčitanije objave

Na Trgu slobode u Tuzli tokom novogodišnjih i božićnih praznika, turisti i drugi gosti mogli su posjetiti manifestaciju “Zima u Tuzli”, u okviru koje je postavljeno dvadeset mobilnih drvenih kućica s različitom ponudom proizvoda.

Direktorica Turističke zajednice Tuzlanskog kantona Amra Jaganjac kazala je da podatke o broju posjetilaca još uvijek nemaju, jer se obrađuju krajem mjeseca.

-Prema našim saznanjima, manifestacija ‘Zima u Tuzli’, kao i sam javni doček Nove godine, bio je atraktivna lokacija u proteklom periodu i zabilježene su posjete gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i brojni građani iz dijaspore – rekla je Jaganjac za Fenu.

Pored bogate gastronomske ponude, u okviru ‘Zime u Tuzli’ gostima je bio ponuđen i bogat kulturno-zabavni program.

– Namjera nam je bila da obrtnicima, a primarno ugostiteljima, na ovaj način damo priliku da pospješe svoje poslovanje, ali smo istovremeno zajednički ukrasili naš Trg slobode i svim građankama i građanima, ali i turistima ponudili zabavan sadržaj i praznični ugođaj – kazala je Jaganjac.

Manifestacijom koja je počela 10. decembra i trajat će do nedjelje, zadovoljni su u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona, a posebno su zahvalni privrednicima i muzičarima koji su opravdali njihovo povjerenje.

(Fena)

Najnovije objave