Utorak, 16 Aprila, 2024

MALDIVI: Otkrivamo vam raj na zemlji iz “prve ruke”

Najčitanije objave

Kada pomislimo na Maldive maštu nam neizbježno preplave slike beskrajno plavog oceana, obala ukrašenih finim bijelim pijeskom i zalazaka sunca koji ostavljaju bez daha.

Saradnica našeg portala Norah Biancculi, nedavno je imala priliku da iz prve ruke doživi ove čarolije, posjetivši Maafushi, jedno od najživopisnijih ostrva Kaafu Atolla, koje predstavlja srce lokalnog turizma na Maldivima.

Putovanje preko oceana: 

Nora nam donosi priču o putovanju organizovanom kroz agenciju Jungle Travel, koju iz srca preporučuje svima koji žele da uplove u avanture Maldiva. Putovala je iz Sarajeva preko Dubaija, a ukupno putovanje, uključujući presjedanja, trajalo je oko 12 sati. Zahvaljujući vremenskoj razlici, Maafushi vas “dočeka” četiri sata ispred lokalnog vremena, što dodaje dodatnu čar prvom susretu sa ostrvom.

Smještaj i prvi utisci:

Boravak na Maafushiju nije mogao započeti bolje; Norah se smjestila u Hotelu Arena Beach, četiri zvjezdice domaćina koji se može pohvaliti izuzetnom uslugom i neposrednom blizinom kristalno čistog oceana. Sobe su prostrane, čiste, a osoblje iznimno gostoljubivo, čineći svaki trenutak boravka na ostrvu još posebnijim.

 

Kulinarski izazov:

Ishrana na ostrvu predstavlja pravi kulinarski izazov, sa fokusom na egzotično voće, svježe cijeđene sokove, smoothie-je i bezalkoholne koktele. Uprkos restriktivnim pravilima o točenju alkohola van privatnih rezorti, Nora ističe zanimljivu alternativu: brod u blizini obale koji služi alkoholna pića, dostupan kajakom za one željne ekskluzivnog iskustva.

 

Aktivnosti za sjećanje:

Maafushi je ostrvo koje odiše životom i nudi raznovrsne aktivnosti – od ronjenja s kornjačama, preko plivanja sa ajkulama, do otkrivanja čarolije koralnih grebena. Za one željne adrenalina, dostupne su i aktivnosti poput vožnje na jetskiju, kajaku ili SUP-u, nudeći svakom avanturistu priliku da istraži ovu očaravajuću destinaciju na svoj način.

 

Norah Biancculi za Infodan.ba vam je kroz svoje iskustvo ispričala priču o Maafushiju, ostrvu koje obećava ne samo bijeg od svakodnevice, već i duboko iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život.

Najnovije objave