Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Los Angeles Ramsi osvajači Super Bowl-a 2022 godine

Najčitanije objave

Ramsi su se borili grubo od početka do drugog poluvremena i to im se isplatilo jer su osvojili drugi Lombardi trofej.

S “leđima uza zid” krajem četvrte četvrtine, Los Angeles Ramsi su se okrenuli vezi koja je predvodila njihovu ofanzivu cijele godine. Matthew Stafford je šest puta gađao Coopera Kuppa u konačnoj pobjedničkoj igri, a dvojac se posljednji put povezao za touchdown od 1 jarda i povukao se s 15 igranja, 79 jardi i preuzeo vodstvo od 23-20 nad Cincinnati Bengalsima sa 1:25 igrom. U konačnici, ta je razlika održana dok su Ramsi osvojili pobjedu u Super Bowlu LVI i osvojili drugi trofej Lombardi u povijesti franšize.

Svladavši dva ubačaja Stafforda i kontroverzni pogodak u Cincinnatiju za početak treće četvrtine, Los Angeles je postao tek druga momčad u povijesti NFL-a koja je osvojila Super Bowl na svom terenu, SoFi stadionu. Prethodno neostvareni podvig sada je ostvaren u uzastopnim sezonama.

Ramse su predvodili neujednačeni, ali odvažni napori Stafforda, koji je izvršio 26 od 40 dodavanja za 283 yarda s ta dva pika, i Kuppa, koji je uhvatio osam dodavanja za 92 yarda i dva od ta tri rezultata na putu do MVP časti. Staffordov prvi touchdown u utakmici pripao je Odellu Beckhamu Jr., koji je napustio natjecanje u drugoj četvrtini zbog ozljede koljena bez kontakta i više se nije vratio.

Jednako impresivna bila je i obrana L.A.-a, koja je sa zvijezdama Aaronom Donaldom i Von Millerom dvaput srušila quarterbacka Bengalsa Joea Burrowa. Donald, Miller, Leonard Floyd i A'Shawn Robinson dominirali su igrom u drugom poluvremenu, neprestano se probijajući u zaleđe Bengalsa kako bi smetali Burrowu. Donald je zapečatio igru ​​probijajući se kroz napadnu liniju i omotavši Burrowa u naručje, prisiljavajući pogrešno bacanje koje je palo na tlo nepotpuno nakon četvrtog pada.

L.A Rams (CNN)

Burrow je izvršio 22 od 33 dodavanja za 263 yarda i touchdown, dok je Cincinnati run back Joe Mixon (72 yarda juriša) također bacio touchdown pas. Oba rezultata postigao je Tee Higgins, koji je uhvatio četiri dodavanja na 100 jardi.

Igra se promijenila odmah nakon poluvremena kada je, prilikom prvog igranja iz obračuna u trećoj četvrtini, Burrow pogodio Higginsa duboko uz bočnu liniju za 75-yard touchdown. Higginsov rezultat odmah je bio poremećen kontroverzama, međutim, kako su reprize pokazale da je jasno zgrabio masku za lice braniča Jalena Ramseya. U igri nije dosuđen jedanaesterac.

Taj rezultat donio je Cincinnatiju prvo vodstvo sa 17-13. Bengalci su povećali svoju prednost na 20-13 prije nego što su Ovnovi zatvorili vrata s posljednjih 10 poena u utakmici.

Najnovije objave