Utorak, 25 Juna, 2024

Ljubavna afera kao mogući motiv: Brutalno ubistvo na Vilsonovom šetalištu

Najčitanije objave

Šokantno ubistvo koje se dogodilo jučer na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, gdje je Nihad Sarajkić (32) sa 16 metaka usmrtio Anela Kršu (39), potreslo je javnost. Prema nezvaničnim informacijama koje prenosi Klix.ba, motiv ovog brutalnog čina mogla bi biti ljubavna afera između Krše i Sarajkićeve supruge.

Detalji incidenta

Preliminarni rezultati istrage ukazuju na to da je Kršo bio u ljubavnoj vezi sa Sarajkićevom partnericom, što je Sarajkić pokušao prekinuti. Međutim, veza se nastavila, a Kršo je navodno upućivao prijetnje Sarajkiću. Kršo je nedavno izašao iz zatvora, gdje je služio kaznu zbog krivičnog djela nasilja u porodici. U martu ove godine uhapšen je u Konjicu zbog posjedovanja vatrenog oružja bez dozvole​​.

Planirano ubistvo

Sarajkić je, prema izvorima bliskim istrazi, isplanirao Kršinu likvidaciju. Pozvao ga je na kafu u kafić na Kovačićima, gdje su zajedno sjedili jučer poslijepodne. Nakon razgovora, Sarajkić je pratio Kršu i ispalio 16 metaka u njega. Nakon ubistva, Sarajkić je sam pozvao policiju, priznao krivično djelo i predao se na licu mjesta​ (Klix.ba)​.

Reakcije i dalji koraci

Ovaj događaj izazvao je velike reakcije u javnosti. Sarajkić, koji ranije nije bio poznat policiji kao osoba sklona krivičnim djelima, trenutno je na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo KS je naredilo obdukciju kako bi se utvrdio tačan broj pogodaka koji su usmrtili Kršu, a Sarajkić će tokom dana biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva​ (Klix.ba)​​ (Naslovnica)​.

Zaključak

Motiv ljubavne afere kao razlog za ovako brutalno ubistvo dodatno komplikuje već složenu istragu. Očekuje se da će nadležne institucije brzo razjasniti sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Sarajevska javnost i dalje s nestrpljenjem iščekuje nove informacije koje će baciti svjetlo na ovu tragediju.

Najnovije objave