Utorak, 25 Juna, 2024

Lidl stiže u još jedan grad u BiH

Najčitanije objave

Sead Džafić općinski načelnik Kalesije, primio je u radnu posjetu u srijedu 15. marta, Dalibora Lazića i Kerima Handanagića predstavnike kompanije Lidl koja želi investirati u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Tema razgovora bila je mogućnost otvaranje objekta ove kompanije na teritoriji Kalesije. Potrebna lokacija za izgradnju objekta od oko 2.500 kvadratnih metara, odnosno ukupno oko deset dunuma zemljišta gdje bi uz objekat bio i parking prostor i sve ono što je neophodno za nesmetano funkcionisanje.

Kalesija je strateški jako interesentna s obzirom da je blizu granice sa Srbijom, kroz nju prolazi magistralna cesta, a uz to blizinu je i Međunarodni aerodrom Tuzla što je čini idealnim mjestom za investicije“, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je predstavnicima Lidla predstavio i industrijsku zonu u istočnom dijelu općine, gdje je nekoliko lokacija ponudio potencijalnim investitorima na razmatranje.

Dalibor Lazić, voditelj sektora nekretninama u Lidl-u ističe da je u toku istraživanje tržišta i pravljenja spiska lokacija i gradova gdje bi ova kompanija otvorila objekte u ovoj ili narednoj godini, ali da je još rano govoriti koje su to tačno lokacije.

Općinski načelnik je obećao da će kompletna administracija biti na raspolaganju predstavnicima Lidla, da pomogne u skladu sa zakonskim odredbama ukoliko se odluče da Kalesija bude mjesto gdje će investirati, saopćili su iz Općine Kalesija.

Najnovije objave