Utorak, 5 Marta, 2024

Konica Minolta obilježila 150. godišnjicu otvaranjem salona u Sarajevu

Najčitanije objave

Konica Minolta, globalni lider sa 150 godina poslovanja, obilježila je taj značajan jubilej otvaranjem salona u Sarajevu i predstavljanjem najnovijih inovacija u industriji digitalne štampe, video i rješenja upravljanja dokumentima.

Izložbeni salon svečano su otvorili ambasador Japana u BiH Kinefuchi Massami i direktorica kompanije Konica Minolta Adria Branka Domazet.

– Konica Minolta ima veoma važnu ulogu u modernizaciji Japana svih ovih 150 godina. Izuzetno mi je drago da ovako uspješna japanska kompanija ima istu ulogu i u Bosni i Hercegovini – istakao je ambasador Massami.

Direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH Mirza Merzić rekao je da je jubilej 150 godina poslovanja Konica Minolte, potvrda posvećenosti inovacijama, izvrsnosti i održivom poslovanju.

– Na tržište digitalne štampe ušli smo još 2004. i od tada postavljamo standarde – naglasio je Merzić.

U fokusu događaja je bilo predstavljanje AccurioPress C12000 serije, inovacije Konica Minolte, koja postavlja novi standard u području digitalne štampe.

Riječ je o uređaja koji je brži za 20 posto od bilo kojeg drugog rješenja kompanije Konica Minolta baziranog na toneru, te osigurava korisnicima brzinu štampe od 120 stranica A4 formata u minuti.

Posebnu pažnju su privukle inovacije u polju video nadzora, MOBOTIX video rješenja te M-Files DMS sistem upravljanja dokumentima koja su predstavljena ovom prilikom.

– MOBOTIX video rješenja su vrhunska tehnologija i mnogo više od klasičnog video nadzora, jer pružaju mogućnosti poput analize lica, detekcije pokreta, i povezivanja s drugim poslovnim sistemima. Ne samo da osiguravaju sigurnost prostora, već i doprinose optimizaciji operativnih procesa. M-Files DMS sistem je naše napredno rješenje za upravljanje dokumentima, prilagodljivo je specifičnim potrebama korisnika. Sa sigurnošću i jednostavnošću, omogućava optimizaciju poslovnih procesa i poboljšava produktivnost organizacija – naglasili su stručnjaci Konica Minolte.

Naglašeno je da manifestacija predstavlja ključan trenutak za kompaniju i predstavlja razvoj poslovanja i nove mogućnosti koje do sada nisu bile dostupne.

– Naše opredjeljenje da svojim radom i inovacijama doprinosimo održivom rastu naše kompanije, naših partnera i bosanskohercegovačkog društva, ostaje vodilja našeg poslovanja. A 150 godina je tek početak – zaključio je Merzić, saopćeno je iz Konica Minolte.

Najnovije objave