Srijeda, 24 Jula, 2024

Konačno riješen slučaj koji je užasnuo BiH: Uhapšen osumnjičenik za ubistvo policajaca!

Najčitanije objave

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su uhapsili Marka Trifkovića, kojega se sumnjiči da je sudjelovao u ubistvu dvojice policajaca u Sarajevu, počinjenom još 2018.

Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu Azra Bavčić potvrdila je kako je Trifković uhićen po nalogu tog tužiteljstva, koje više od tri godine pokušava razriješiti ubistvo policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

“Trifković je osumnjičen za ubojstvo sarajevskih policajaca”, kazala je Bavčić.

Dvojicu policajaca u oktobru 2018. hladnokrvno su likvidirali pripadnici kriminalne skupine odgovorne za krađu automobila.

Vujinović i Šehović ubijeni su kada su u rutinskoj ophodnji u naselju Alipašino polje zatekli kradljivce na djelu. Najmanje jedan među njima na policijski je automobil pucao iz strojnice. Jedan policajac na mjestu je ubijen, a drugi je kasnije preminuo u bolnici.

Tokom trogodišnje istrage policija je privela i ispitala na desetke osoba poznatih po organiziranim krađama automobila u Sarajevu, no nisu prikupljeni čvrsti dokazi da je netko od njih ubio policajce.

Trifković (44) je uhapšen na Palama nakon što je tokom dužeg razdoblja bio u bijegu.

On je bio među 27 osoba protiv kojih je Tužiteljstvo BiH 2018. podignulo optužnicu tereteći ih da su pripadnici organizirane kriminalne skupine odgovorne za krađu luksuznih automobila i njihovu ilegalnu preprodaju.

Suđenje u ovom slučaju još nije okončano.

Najnovije objave