Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Komšić u New Yorku: Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište

Najčitanije objave

Na poziv Udruženja veterana i patriota Armije Republike Bosne i Hercegovine te MUP-a Republike Bosne i Hercegovine u New Yorku, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je obilježavanju 32. godišnjice od formiranja Armije Bosne i Hercegovine.

Komšić je izrazio svoju čast zbog prisustva skupu, ističući važnost prenošenja priče o herojskoj borbi Armije BiH na buduće generacije. Naglasio je da je odbrana domovine i stečene nezavisnosti Bosne i Hercegovine bila ključna za opstanak nacije te da je važno njegovati ljubav prema zemlji i prenositi je dalje.

“Naša domovina nije data zauvijek, stoga je ključno nastaviti njegovati ideju o njezinoj zaštiti. Upravo u UN-u se vodi borba za istinu o Srebrenici, što je pitanje ljudskog morala i naše domovine”, istaknuo je Komšić.

Ponosno je naglasio značaj Dana Armije i sve što on predstavlja, te je izrazio svoje nepokolebljivo poštovanje prema svojoj prošloj ulozi, ističući da bi i u budućnosti isto postupio u obrani svoje zemlje.

Najnovije objave