Utorak, 5 Marta, 2024

Komšić: Negatori Dana državnosti BiH neće nas dovesti u situaciju da manje volimo ovu zemlju (VIDEO)

Najčitanije objave

Brojne delegacije svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, povodom Dana državnosti BiH, položile su danas cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre.

– Govorimo o danu, koji jeste Dan državnosti Bosne i Hercegovine, koji je jako važan kada govorimo o odnosu prema fašizmu, odnosno prema antifašističkoj borbi svih naroda u BiH, koji su odabrali pravu historijsku stranu i tada, a i danas – kazao je novinarima predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, nakon polaganja cvijeća.

Onima koji negiraju ovaj praznik poručio je “da tako neće postići ništa, niti će spriječiti nas koji cijenimo i ovaj dan, kao i 1. mart – Dan nezavisnosti, niti će nas takvim svojim odnosom dovesti u situaciju da manje volimo ovu zemlju”.

– Kao i svake godine od kraja rata pa do danas ista priča, kada je riječ o 25. novembru, ništa neočekivano bez obzira koliko mi to posmatrali kao jadnu vrstu političkog ludila – kazao je Komšić.

Nakon Vječne vatre, mnogobrojne delegacije su položile cvijeće i odale počast na šehidskom mezarju na Kovačima poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine, kao i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Cvijeće je danas položeno i na spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva te spomen-parku “Vraca”.

Najnovije objave