Utorak, 16 Aprila, 2024

Klopp najavio odlazak iz Liverpoola: “Razumijem da je to šok za mnoge”

Najčitanije objave

Jurgen Klopp (56), trener Liverpoola obožavan među navijačima, objavio je da na kraju sezone, nakon gotovo devet godina, napušta Redse.
Klopp je za to vrijeme osvojio po jedan engleski, evropski i svjetski klupski naslov, FA i Liga kup, dok je Liverpool pod njim igrao još dva finala Lige prvaka i jedno Evropa lige.

Odlazak je objavio videom. Na početku ga glas pita:

“Jurgene, danas smo ovdje jer imaš nešto važno za saopćiti našim navijačima. Hoćeš li im reći šta je to?”

Klopp vidno preplavljen emocijama ovako odgovara:

“Da… Moram. Uh… Na kraju sezone napuštam klub… Razumijem da je to šok za mnoge, kada čuju to po prvi put… Ali, očito mogu objasniti ili barem to pokušati… Volim apsolutno sve vezano uz ovaj klub. Volim ovaj grad. Volim navijače. Volim ekipu. Volim štab. Volim vas sve. To što sam usprkos svemu navedenom odlučio ovako, pokazuje da je to odluka koju sam morao donijeti.

Stvar je u tome što… Kako da to kažem…? Ponestaje mi energije! Za sada sam dobro, ali znam da ovaj posao ne mogu raditi opet i opet i opet… Nakon tolikih godina zajedno, toliko toga što smo prošli zajedno, stekao sam toliku ljubav i poštovanje prema vama da je najmanje što sam vam dužan reći istina. I ovo je istina.”

Najnovije objave