Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Klopp ljut: Ne moramo ni da razmišljamo kako da stignemo City

Najčitanije objave

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp bio je razočaran zbog izdanja svog tima u utakmici protiv Leicestera, te je dodao da uz takvu igru ‘Redsi’ ne mogu da se nadaju borbi sa Manchester Cityjem za titulu.
Liverpool je u utorak izgubio od Leicestera minimalnim rezultatom, te sada na drugoj poziciji ima 41 bod, šest manje od vodećeg Manchester Cityja. U narednom kolu, 2. januara, odmjerit će snage sa Chelseajem, koji na trećem mjestu ima također 41 bod.

“Žao mi je, ali dali smo šansu Cityju da nam pobjegne. Ako budemo igrali kao u utorak, ne moramo ni da razmišljamo o tome kako ćemo ih stići“, rekao je Klopp.

“Igramo naredni meč sa Chelseajem, nemoguće je da oba tima upišu pobjedu. Vidjet ćemo koliko ćemo bodova osvojiti i šta će to da znači… Nemam objašnjenje za ovo što se dogodilo protiv Leicestera. Trenutno je moj primarni cilj da razumijem šta se desilo, a ne da razmišljam o prednosti koju ima City. Nije mi se dopala naša igra, nimalo”.

Chelsea u sredu igra protiv Brightona, pa bi mogao da prestigne Liverpool na drugom mjestu. Istog dana City će odmjeriti snage sa Brentfordom, pa se očekuje da dodatno poveća svoju prednost.

Najnovije objave