Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Kim Jong Un traži stvaranje ‘apsolutno lojalnih’ vojnih oficira

Najčitanije objave

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un izjavio je da vojni obrazovni sistem zemlje mora udvostručiti napore kako bi stvorio oficire koji “ostaju apsolutno lojalni” vladajućoj partiji, izvijestili su državni mediji u utorak.
Kim je to izjavio na Osmoj konferenciji vojnih edukatora Korejske narodne armije održanoj u Pyongyangu tokom vikenda, objavila je državna novinska agencija KCNA.

– Istaknuo je potrebu da se svi vojni prosvjetni radnici pripreme da budu istinski vojnici neizmjerno odani ideji i vodstvu Partije, te da se vojno školstvo organizira i pruža, strogo se rukovodeći idejom, politikom i metodom Partije, kako bi se osiguralo da svi kadeti postanu oficiti apsolutno lojalni Centralnom komitetu stranke – prenosi KCNA.

Konferencija je također razmotrila “neke devijacije koje su uočene u vojnom obrazovanju zbog nedostatka ideološke svijesti”, navodi se u vijesti, bez dodatnih pojašnjavanja.

To je posljednje u nizu dešavanja i kampanja za odnose s javnošću usmjerenih na jačanje političke lojalnosti dok se Kim ovog mjeseca priprema da obilježi deset godina vlasti. U novembru je Sjeverna Koreja održala konferenciju na kojoj je Kim najavio planove za proširenje sistema nagrađivanja lojalnosti, a državni mediji prenijeli su niz priča o mladima koji su pronašli iskupljenje teškim fizičkim radom za stranku.

Zemlja se bori sa sve težom ekonomskom krizom uzrokovanom samonametnutim zatvaranjem granica protiv pandemije, prirodnim katastrofama i međunarodnim sankcijama zbog svog programa nuklearnog oružja, prenosi Reuters.

Najnovije objave