Petak, 24 Maja, 2024

Kako da parfem bude postojaniji: Evo nekoliko načina!

Najčitanije objave

Najpouzdanija opcija da produžite efekat mirisa na sebi jeste da putnu verziju omiljenog parfema imate u svojoj torbi. Kada to nije moguće, jednostavna pravila će vam pomoći da parfem ostane na vašoj koži tokom cijelog dana.

Prije svega, vodite računa o bezbjednosti same arome. Parfeme ne možete čuvati u kupatilu, gde je visoka vlažnost i česte temperaturne fluktuacije, kao ni na mjestu gde direktno pada sunčeva svetlost. Idealna opcija je tamno, hladno mesto, a razumna granična opcija je polica u fioci noćnog ormarića dalje od centralnog grijanje. Ako se ispune uslovi skladištenja, vaš miris će se dugo čuvati u bočici, što znači da će biti sačuvan i njegov „radni“ vijek.

Trajnost mirisa je određena koncentracijom parfemskih ekstrakata u njemu i iznosi u prosjeku 4-6 sati. Uobičajena greška ─ nanošenje parfema u poslednjem trenutku ─ skraćuje i period trajanja mirisa. Parfem treba nanijeti najmanje 30 minuta prije izlaska iz kuće, a idealno odmah nakon tuširanja. Parfem nanesen na čistu kožu je jasniji i jači, a vlaga koja ostaje na koži „čuva“ miris i omogućava njegovo trajanje do večeri. Baza će takođe pomoći da se produži učinak mirisa. Stavite losion ili vazelin na dijelove tijela na koje stavljate i parfem, a zatim nanesite omiljeni miris.

Stavite miris na kožu, a ne na odjeću (tamo, naravno, traje duže, ali i miriše drugačije). Efikasno će se otvoriti u određenim oblastima poznatim kao pulsne tačke ─ u oblastima gde se krvni sudovi nalaze što je moguće bliže koži (zadnji deo glave, ručni zglobovi, na unutrašnoj strani laktova, udubljenja između grudi, udubljenja ispod kolena). Toplota koju emituju impulsne zone pomoći će da parfem bude dugotrajniji.

Oslobodite se navike da trljate mjesta na kojima ste nanijeli parfem (najčešće se to dešava sa zglobovima). Od oštrih dodira, gornje note mirisa se „lome“, a bespomoćne donje note ispare za pola sata.

Najnovije objave