Srijeda, 24 Aprila, 2024

Još jedna teorija zavjere oko nestalog Mateja Periš

Najčitanije objave

Teorije zavjere koje se pojavljuju na društvenim mrežama oko nestanka Mateja Periša sve su brojnije. Prava je istina da u tim tzv. ‘misterijima’ tajni zapravo i nema. Za sve postoji logično objašnjenje. Teoriju koja se plete oko njegovog Instagram profila objasnio je njegov otac.

Mobilni signal nestalog Splićanina, kako je utvrdila istraga, posljednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva 31. decembra oko 2.40. Od tada, sve do danas, konstantno mu se izmijenjuje broj pratitelja na Instagramu. To je potpora za brojne teorije zavjere na internetu, ali postoji logično objašnjenje.

‘Neki imaju teoriju da je živ i da se iz tog razloga mijenja broj ljudi koje on prati, a u stvari se radi o tome da je Matej možda prije nestanka nekome poslao zahtjev za prijateljstvo pa ga je taj neko tek sad prihvatio’, kazao je izvor za portal Srbija danas. Ističe da se broj pratitelja mijenja i ukoliko neko deaktivira profil jer se tada smanjuje brojka. A upravo brojni njegovi prijatelji deaktivirali su svoje profile u posljednje vrijeme.

‘Neki čak vjeruju da je Matej negdje živ i da sam to radi. Nažalost, za takva uvjerenja nema nijednog dokaza’, napominje izvor.

Podsjetimo, signal na Matejevom Viber profilu bio je aktivan u subotu navečer zbog čega je nastala pomutnja među prijateljima, ali i to je logički pojašnjeno. Oglasio se i otac. ‘Upoznat sam s tim od strane policije. Radi se o aktivnostima koje policija provodi u sklopu istraživanja svih detalja o ovom slučaju’, kazao je Nenad Periš za Srbiju danas.

Potraga za nestalim Splićaninom ušla je u 24. dan. Nestao je u novogodišnjoj noći u Beogradu. Zabavu su, nakon večere, nastavili u klubu ‘Gotik’ uz obalu Save i od tada mu se gubi svaki trag.

Najnovije objave