Utorak, 16 Jula, 2024

Iscjelitelj u Pakistanu zabio ekser trudnici u glavu. Rekao da će tako roditi sina

Najčitanije objave

U Pakistanu je u toku potraga za lažnim iscjeliteljem koji je zabio čavao trudnici u glavu. Žena je došla u bolnicu u Pešavaru nakon što je kliještima pokušala izvući ekser dugačak 5 centimetara.

Prvo je doktorima rekla da je sama sebi zabila ekser, ali je kasnije priznala da je to napravio iscjelitelj koji je tvrdio da na taj način može garantovati da će roditi dječaka, piše BBC.

Liječnik Haider Khan iz bolnice Lady Reading rekao je da je žena pri dolasku bila “potpuno pri svijesti, ali je imala jake bolove”. Žena ima tri kćeri te joj je suprug prijetio da će je ostaviti ako opet rodi djevojčicu. O iscjelitelju je saznala od susjeda te je kod njega otišla potražiti pomoć.

U nekim siromašnijim južnoazijskim zemljama se često smatra da sin može osigurati bolju financijsku sigurnost roditeljima nego kćeri.

Religiozni iscjelitelji su relativno česti u nekim dijelovima Pakistana, osobito u sjeverozapadnim plemenskim područjima. Njihove prakse se temelje na sufijskoj tradiciji, koja se ponekad opisuje kao oblik islamskog misticizma. Njihove aktivnosti su zabranjene u mnogim islamskim školama.

Policija je započela istragu nakon što su se na internetu pojavile rendgenske slike ozljede. Zatim je nekoliko dana razgovarala s osobljem bolnice pokušavajući ući u trag ženi koja je napustila bolnicu nakon što joj je osoblje maknulo čavao iz glave, u nadi da će im ona pomoći pri identifikaciji muškarca.

Policija će također ispitati bolničke vlasti zašto ovaj incident nije prijavljen policiji kada je žena došla u bolnicu, prenosi Index.hr

Najnovije objave