Petak, 24 Maja, 2024

Hrvatski sabor: Glavašević uputio poruku Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Najčitanije objave

Zastupnik Zeleno lijevog bloka u Hrvatskom saboru Bojan Glavašević kazao je danas da se nada da će nakon ruskog napada na Ukrajinu Srbija, BiH i Crna Gora odabrati vladavinu prava.

“Pred vama je izbor, ekonomski prosperitet ili siromaštvo i ovisnost o zemlji koja vas vidi samo kao resurs, vladavina prava ili oteta država, nadam se da ćete odabrati budućnost”, poručio je Glavašević Srbiji, BiH i Crnoj Gori.

U susjedstvu imamo pokušaj replike “ruskog sveta”, kaže Davor Ivo Stier i naglašava kako Hrvatska čvrsto podržava europeizaciju jugoistoka Europe, uz NATO saveznike u susjedstvu, da europska budućnost mora biti otvorena i za Srbiju i za Kosovo.

Lidere Bošnjaka u BiH poziva da prihvate Hrvate kao ravnopravne partnere, da ih se ne tjera u taktičku suradnju s Banjom Lukom, koja je ispostava Beograda.

“Danas nema mjesta za nesvrstanost, danas šaljemo poruku – kao zastupnici svrstani smo na strani prava, mira i slobode, danas nas vodi crven-bijel-plavi barjak kao simbol slobode”, poručio je Stier.

Zastupnici u Hrvatskom saboru ističu i kako sankcije koje je Rusiji uvela EU nisu dovoljne, prenosi Hina.

“To je kao da praćkom gađamo tenk, sankcije su stale na pola puta, pa ruski plin i danas dolazi do Europe, a novac kojim se financira rat ide u drugom smjeru”, upozorio je Peđa Grbin (SDP).

Zastupnici također upozoravaju kako Hrvatska u svom okruženju ima one koji navijaju za rat.

To je ozbiljna sigurnosna ugroza, moramo se pozabaviti sigurnosnom i ekonomskom situacijom, kaže Grbin, pa poziva premijera da što prije podnese izvješće o situaciji i odgovori koji su slijedeći koraci.

Najnovije objave