Srijeda, 24 Jula, 2024

Holandska policija brutalno pretukla Crnogorca. Ovakva brutalnost policije se rijetko viđa (video)

Najčitanije objave

Holandski policajci brutalno su pretukli crnogorskog državljanina S. Petrovića, 8. januara ove godine u Rotterdamu.

Kako se vidi na snimkama, Podgoričanina su 8. januara ove godine oko 19 sati brutalno pretukli pripadnici rotterdamske policije u civilu. Ovo kazneno djelo dogodilo se pred velikim brojem ljudi, mahom prijatelja i članova porodice Podgoričana, koji su medijima dostavili video.
Nakon što je oboren na nogostup, jedan od policajaca ga je nastavio udarati, dok je drugi pokušao zaustaviti osobu koja je snimala telefonom, očito s namjerom da prikriju ono što rade.

Snimka ovog policijskog nasilja dostavljena je holandskom državnom tužiteljstvu.

Agenti su, kako se navodi, nakon počinjenog zločina izjavili da su imali nalog za pretres Petrovića nakon dojave da posjeduje oružje.

Porodica je tražila da se takvo zlostavljanje holandskog policajaca sankcionira.

– Nakon što je bespomoćno ležao na tlu s glavom na betonskom kamenu, policajac ga punom snagom nastavlja udarati šakom u glavu. Udaranje osobe u glavu standardno se kvalificira kao pokušaj ubojstva, a potom ga nastavlja udarati nogama i tući. Gospodin Petrović ima mnogo ozljeda i potpuno je obliven vlastitom krvlju. Tužilaštvo mora apsolutno reagirati”, rekao je holndski odvjetnik koji je rekao da ovakav oblik nasilja nije vidio tokom svoje dugogodišnje prakse.

Najnovije objave