Utorak, 25 Juna, 2024

Helikopter iranskog predsjednika pronađen je nakon pada. Spasioci su uspjeli stupiti u kontakt s jednim od članova posade

Najčitanije objave

Helikopter iranskog predsjednika pronađen je nakon pada, a spasioci su uspjeli stupiti u kontakt s jednim od članova posade. Iranski potpredsjednik Mohsen Mansuri izrazio je nadu da nesreća nije fatalna.

Mansuri je naglasio da je kontakt uspostavljen s jednim od putnika helikoptera i jednim članom posade, pružajući tračak nade da incident možda nije bio tako ozbiljan kako se činilo. Ove informacije su objavljene prema izvještaju iranske novinske agencije Fars.

Također, Crveni polumjesec je potvrdio određenu lokaciju pada helikoptera te je u tijeku pretraživanje područja između Ardešira i Brazina u regiji Varzakan. Incident se dogodio u sjeverozapadnoj regiji Varzakan, koja se nalazi otprilike 600 kilometara od Teherana, u pokrajini Istočni Azerbejdžan. Posljednji GPS signal navodno je lociran kod rudnika bakra u šumama Arsbarana.

Važno je napomenuti da je iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amir-Abdolahijan također bio jedan od putnika helikoptera koji se srušio.

Ovaj incident dogodio se tijekom posjete predsjednika Ebrahima Raisija Azerbejdžanu, gdje su zajedno s predsjednikom Ilhamom Alijevim sudjelovali u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi, izgrađenih na rijeci Araz.

Najnovije objave