Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za članove SUBNOR-a

Najčitanije objave

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić upriličio je prijem za predstavnike Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) iz Brčkog i predstavnike iz Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, izvijestili su u srijedu iz Ureda gradonačelnika Brčkog.

Predsjednik SUBNOR-a Srbije, general-major Vidosav Kovačević zahvalio se gradonačelniku na prijemu ističući kako današnji dolazak članova ovog saveza u Brčko predstavlja priznanje za sve ono što SUBNOR Brčko radi zajedno s organima vlasti, čime se pokazuje njihova predanost na očuvanju kulture sjećanja na slavnu narodnooslobodilačku i antifašističku prošlost.

Predsjednik SUBNOR-a Brčko Janko Vuković naglasio je kako imaju izuzetno dobru suradnju sa SUBNOR-ima Republike Srbije, što, ustvrdio je, dokazuje i dolazak jedne velike delegacije iz Vojvodine u Brčko.

Na prijemu je također uručena Medalja borca, najveće priznanje SUBNOR-a, jedinom preživjelom borcu u Brčkom – pukovniku Šerifu Karahasanoviću, navodi se u izvješću

Najnovije objave