Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Gori brod sa stotinama luksuznih automobila

Najčitanije objave

Brod Felicity Ace, koji prevozi automobile marke Porsche, ali i ostalih marki iz VW koncerna, zapalio se u vodama Portugala. Požar je buknuo na jednoj od paluba na kojoj se nalaze automobili, tako da je posada poslala SOS poziv upomoć, doznaje Washington Post. U pomoć im je pritekla portugalska mornarica. Svi članovi posade su zbrinuti na tankeru jedne grčke kompanije.

Brod Felicity Ace je 10. februara krenuo iz Emdena u Njemačkoj, a plovio je na ruti prema luci Daisville na Rhode Islandu gdje je trebao stići 23. februara. Uz volkswagene automobila na brodu ima i određeni broj audija i lamborghinija koji se također prodaju na američkom tržištu.

Pojedini mediji izvještavaju kako je na brodu veliki broj volkskwagenovih električnih automobila, i to prvenstveno crossover modela ID.4. Također, glumac Matt Farah sumnja kako je stradao i njegov porsche koji je naručio.

Felicity Ace je brod za prijevoz automobila izgrađen 2005. godine. Nosivost mu je 17.738 tona, a može prevesti gotovo 4000 automobila.

Najnovije objave