Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Frank Lampard novi menadžer Evertona

Najčitanije objave

Frank Lampard će uskoro postati novi menadžer Evertona nakon uspješnog razgovora sa čelnicima kluba koji se održao u petak.

Bivši menadžer Chelseaja i Derbyja očekuje da će mu biti ponuđena pozicija nakon što je impresionirao Evertonovog većinskog dioničara, Farhada Moshirija, i članove klupskog odbora tokom procesa pronalaženja trajnog nasljednika Rafaela Beniteza.

Duncan Ferguson, koji je takođe impresionirao tokom njegovog sastanka, i Vítor Pereira su se u petak u Londonu susreli sa Moshirijem i odborom Evertona. Lampard i Pereira su već nekoliko puta razgovarali s klupskim odborom prije nego što su odlučili da idu na finalni razgovor.

Očekuje se da će imenovanje bivšeg veznjaka Engleske biti brzo završeno. Biće mu ponuđen dugoročni ugovor da oživi posrnuli klub.

Lampard je bez posla otkako ga je Chelsea otpustio prije 12 mjeseci. Odveo je Chelsea u Ligu šampiona u svojoj prvoj sezoni na čelu i doveo nekoliko talenata iz klupske akademije ali rezultati u Premier ligi nisu bili zadovoljavajući.

 

Najnovije objave