Utorak, 5 Marta, 2024

Fondacija Dogs Trust BiH kroz druženje najavila gostovanje svoje Škole za pse u Tuzli (VIDEO)

Najčitanije objave

Članovi tima i trener Škole za pse koju Fondacija Dogs Trust BiH još uvijek u potpunosti finansira za vlasnike pasa, upriličili su druženje za vlasnike pasa iz Tuzle i njihove ljubimce u subotu, 23.9.2023. godine na Trgu slobode u Tuzli.

Druženje je za cilj imalo najaviti gostovanje Dogs Trust Škole za pse u Tuzli u trajanju od 5 nedjelja, i to od 2.10. do 4.11., a ujedno i podići svijest o važnosti obučavanja ljubimaca lijepom ponašanju, upoznavanja govora tijela pasa, te odgovornog držanja pasa.

U okviru druženja, prisutni su imali priliku saznati više o govoru tijela pasa i važnosti mentalne stimulacije te metode pozitivne stimulacije u obuci pasa, kao i konsultirati se sa našim trenerom i saznati kako iskoristiti besplatnu edukaciju za vlasnike i obuku za ljubimce tokom gostovanja Škole u Tuzli.

Prijave za vlasnike pasa Tuzle i okoline su već otvorene, a broj kandidata je ograničen, pa pozivamo sve koji su odlučni da iskoriste ovu, za njih potpuno besplatnu, obuku i da na časove dolaze redovno te prate upute trenera, da se prijave na našoj web stranici što prije.

U cilju da svoje resurse i kapacitete koji nažalost nisu neograničeni iskoristi na najefikasniji način i pomogne što većem broju vlasnika u BiH, Dogs Trust organizira gostovanja trenera iz Škole za pse dva puta godišnje u većim centrima zemlje.

Škola za pse važan je program cjelokupne podrške Fondacije Dogs Trust u BiH jer se obukom koju provodimo vlasnici i ljubimci zbližavaju i stvaraju jaču vezu, ljubimci nauče slušati vlasnika sa zadovoljstvom, vlasnici bolje razumiju svoje pse, a sve to rezultira sprečavanjem napuštanja pas ate smanjenjem sigurnosnih rizika za cijelu zajednicu.

Najnovije objave