Utorak, 16 Jula, 2024

FK Željezničar – Usvojena Strategija poslovanja,omogućen ulazak partnera u klub

Najčitanije objave

Skupština Fudbalskog kluba Željezničar danas je na sjednici usvojila Strategiju poslovanja za period od četiri godine.

Predsjednik Skupštine Edin Cernica na pres-konferenciji u pauzi sjednice izjavio je da je Strategijom omogućen ulazak partnera u klub, odbacivši mogućnost privatizacije.

Delegat u Skupštini, koordinator Radne grupe za izradu strategije i član pregovaračkog tima Nihad Odobašić kazao je da je usvajanjem ove Smjernice klub dobio model s kojim se može ići prema partneru, istakavši da su do sada na poziv kluba stigle tri prijave.

– U narednim fazama razgovarat ćemo s partnerima o onome što je naša ponuda, kao osnov za uspostavljanje partnerstva na dugoročnoj osnovi – kazao je Odobašić.

Potvrdio je također da neće biti privatizacije kluba, te da je model organizacije kluba zasnovan na vrijednostima tzv. “njemačkog” modela, koji znači aktiviranje kapitala koje klub ima a koji je neiskorišten, kako bi se ostvarilo maksimalno učešće za profesionalno unapređenje kluba i ostvarivanje boljih poslovnih i sportskih rezultata.

Član nadzornog odbora Edis Kovačević najavio je poduzimanje radnji prema svima koji su potpisivale štetne ugovore za klub.

– Gdje procijenimo da postoji određena sumnja podnijet ćemo odgovarajuće prijave. Nemojte imati iluzije da ovo rukovodstvo kluba da će nešto sakriti – izjavio je Kovačević, javlja Fena.

Najnovije objave