Utorak, 5 Marta, 2024

Dodik tri dana zaredom udara po zvaničnicima SAD-a: Pored njih Ramo Isak djeluje kao diplomatski gigant

Najčitanije objave

Milorad Dodik, predsednik SNSD-a i predsednik Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, nastavio je svoju kritiku prema zvaničnicima Sjedinjenih Američkih Država, posebno prema Jamesu O'Brienu, pomoćniku američkog državnog sekretara za Evropu i Euroaziju, koji je održao govor u Sarajevu 2. februara. O'Drienu je uputio niz kritika, izražavajući zabrinutost zbog njegovih izjava i njegovog angažmana u Bosni i Hercegovini.

Dodik je izrazio sumnju u smisao i svrhu O'Brienovog posete, tvrdeći da je njegov govor demonstracija bahatosti i nedostatka konkretnih ideja. Dodik je kritikovao O'Briena zbog podrške određenim političkim figurama u BiH koje, prema njemu, nisu u skladu sa suverenitetom zemlje. Takođe je ukazao na paradoks da sada dolaze američki diplomati koji se suprotstavljaju dogovorima koje su postigli domaći političari, umesto da podržavaju te dogovore.

Milorad Dodik je istakao da je Dejtonski sporazum, koji je poslužio kao osnova za ustrojstvo Bosne i Hercegovine, postignut uz podršku Sjedinjenih Američkih Država. Takođe je naglasio da Republika Srpska sledi politiku poštovanja Dejtonskog sporazuma.

U svom zaključku, Dodik je ponovio svoju predanost poštovanju Ustava i zakona, te je istakao da će se zalagati za interese svog naroda i Republike Srpske, ali da će biti partner svima i nikome neće biti podanik.

Najnovije objave